Tarief en vergoeding van de behandeling bij Psycholoog Houten

Tarief en duur

Een afspraak duurt 45 minuten en kost 95 euro. Voor relatietherapie, of andere afspraken met twee personen, neem ik 75 minuten de tijd en reken ik 150 euro. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik 20 euro extra. In de meeste gevallen hebben we tussen de 5 en 10 behandelingen nodig.

Betaling en afzeggen

Je ontvangt achteraf een factuur voor de sessie, deze factuur krijg je via FAMED. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar laat het mij uiterlijk 48 uur van tevoren weten, dan kan ik nog iemand anders inplannen. Anders ben ik helaas genoodzaakt de kosten in rekening te brengen.

Vergoeding, stem het af met je verzekeraar

Je doet er goed aan even bij je verzekering te informeren over een vergoeding. De verschillen kunnen groot zijn: van een volledige vergoeding, of een maximaal aantal sessies tot helemaal niets. Ook andere instanties kunnen je helpen met de vergoeding. Het UWV bijvoorbeeld, via het Centrum Indicatiestelling Zorg; veel werkgevers hebben speciale regelingen en studenten kunnen via studiefondsen of een Persoons Gebonden Budget kijken of er nog vergoed wordt.
De nieuwe vergoedingen en premies voor psychosociale therapie in 2016 zijn inmiddels bekend gemaakt door alle zorgverzekeraars. Klik hier voor een duidelijke overzicht.

Daar kan ik je ook bij helpen

Voor veel mensen is de verzekering een wollig pakket met allerhande lijsten waar maar moeilijk uit is op te maken of iets nu vergoed wordt of niet en op welke manier. Vandaar ook dat ik iedereen adviseer het even te overleggen met de verzekering.

Contact

Wil je meer weten over vergoedingen en tarieven, of als je een afspraak wilt maken: bel mij of stuur even een mail naar praktijk Psycholoog Houten ter attentie van Petra van der Graaf-Ritskes.