Psycholoog Houten

Over mij

Een hoogvlieger

Mijn vader is piloot. Dus, toen ik heel jong was, wilde ik maar één ding worden: piloot! Of beter: baas van de KLM! Ach, een kind kan dromen, toch schemerde ‘vliegen’ altijd wel op de achtergrond. Omdat ik het fijn vind om te reizen. Dus toen mijn ogen niet goed genoeg bleken te zijn, een baas van de KLM wat al te hoog gegrepen leek, wilde ik nog een blauwe maandag stewardess worden. Of beter: een blauwe maandagochtend.

Nee, ik was er in opgegroeid, het was onderdeel van mijn wereld. Maar het was niet ‘ik’. Ik was een sportieve jonge meid met een groot hart, een gezonde pak ambitie, fanatiek in wat ik deed.
En: goed met mensen.

Er zijn voor iemand

Toen ik zestien was hadden mijn ouders een moeilijke periode onderling. Ik wilde wat elk kind in zo’n situatie wil: het oplossen. Ik dacht ook dat ik dat kon. En, terugkijkend, ik kon heel veel vanuit mezelf. Luisteren, analyseren, de pijnpunten vinden. Maar ik was het kind en niet de psycholoog. Dus ik leerde de waarde van afstand en de waarde van ‘er zijn voor iemand’. En dat psychologie bij mij goed past.

Studeren en dan… ICT

Ik ging het studeren, in Leiden, de theoretische kant van het vak: functieleer. Boeiend van het begin tot het einde. Toen ik klaar was wist ik zeker dat ik nog niet de praktijk in wilde. Ik wilde naast inhoudelijke kennis ook ‘leven’ op mijn c.v. Dus: ik ging de ICT in – bij Capgemini. Met alles erop en eraan. En, met mijn gedrevenheid werd het al gauw een glansrijke carrière. Een half jaar later zat ik thuis met rsi.

Werk als trainer en coach

Ik bleef werkzaam binnen Capgemini, maar nu als trainer en coach. Een voor mij unieke kans om mijn kennis en vaardigheden als psycholoog in de praktijk te brengen. Ik leerde er veel en kon echt iets toevoegen aan de kwaliteit van het werk en leven van deelnemers van mijn trainingen. Ik coachte uiteindelijk alle lagen binnen de organisatie, van junior talenten tot het zittend management. Na Capgemini deed ik dat bij Miss Etam en als consulting coach bij een kleiner trainingsbureau. De scheidslijn tussen werk en privé is maar schijn. Wat er thuis gebeurt neem je mee en wie je op je werk bent bepaalt wie je thuis bent. Gaandeweg de jaren werd mijn werk als coach, na mijn studie psychologie, vanzelf ook die van psycholoog.

Ik ben er écht. Voor jou.

Nu, in mijn eigen praktijk Psycholoog Houten ben ik helemaal op mijn plek. Vrij van protocollen kan ik mijn eigen inzichten in de praktijk brengen en er écht voor mensen zijn. Niet alleen om te voorkomen en op te bouwen, maar ook als het helemaal mis is. De inhoudelijke kant van mijn werk is onverminderd boeiend, en het samenwerken met mijn cliënten regelrecht inspirerend.

Petra

Neem contact met mij op

Heb je nog vragen? Bel voor een afspraak of stuur even een mail naar praktijk Psycholoog Houten, ter attentie van Petra van der Graaf-Ritskes.