Psycholoog Houten

Psycholoog Houten – Annelies de Jong

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken bij mijn psyned collega in Houten bij Annelies de Jong. Lees hieronder meer over Annelies de Jong.

Meer over Annelies de Jong

Ik ging psychologie studeren vanuit interesse in mensen en menselijkheid, gedreven door vragen over persoonlijkheid —wat je uniek maakt, waar je je eigenheid vindt. Dat is nog steeds een belangrijke drijfveer. Zeker in contact met cliënten.

Tijdens mijn studie psychologie leerde ik de grondbeginselen van het vak, de wetenschappelijke beoefening ervan en een rudimentair idee van werken in de praktijk. Nog steeds blijft vakliteratuur, aanvullende cursussen en inhoudelijke verdieping een wezenlijk onderdeel van mijn werk. De kennis en kwaliteit van een psycholoog komt voor een deel uit die kennisvergaring; het komt zeker ook uit ervaringen in je eigen leven en ervaringen in de praktijk. Door bewust te werken, oplettend te zijn en kritisch te blijven, ontwikkel je het vermogen tot wezenlijk contact. Dat kun je niet leren door in de boeken te duiken of in de collegebanken te zitten, en het is voorwaardelijk voor succesvolle behandeltrajecten.

Hoewel ons werk is gebaseerd op wetenschappelijke standaarden, heeft iedere psycholoog een eigen stijl. Die van mij is gericht op samenwerking. Je zult merken dat je makkelijk vertelt en dat je ook de dingen die moeilijk zijn onder woorden kunt brengen. Daardoor kunnen we, op basis van openheid, veiligheid en wederzijds vertrouwen, de antwoorden vinden op wat er nu in je werk en leven speelt. Cliënten waarderen mijn kalmte, niet-oordelende opstelling en de doelgerichte manier van werken.

Meer weten over mij? zie de pagina op Psyned.nl; psycholoog Houten.

Neem contact met mij op

Heb je nog vragen? Bel voor een afspraak of stuur even een mail naar praktijk Psycholoog Houten, ter attentie van Annelies de Jong.